De ce o platformă pentru ONG-uri?

Vrei să sprijini un ONG din județele Galați, Tulcea sau Constanța și nu știi cum să o faci? Intră pe Hub ONG Sud Est, locul de întâlnire între comunitate și societatea civilă. Fie că vrei să sprijini un ONG din aceste județe prin voluntariat, donații în bani sau în natură, vrei să sprijini cu 3,5% sau să devii sponsor, o poți face cu ușurință aici.

Rolul ONG-urilor este de a contribui la dezvoltarea comunităților, prin intervenții punctuale sau pe termen lung în beneficiul unui grup țintă bine definit. Însă, pentru a-și putea duce la bun sfârșit inițiativele, au nevoie de sprijinul întregii comunități, de la cetățeni și până la toate părțile interesate. De aceea, existența unui instrument care să pună laolaltă nevoile pe care le au ONG-urile și opțiunile pe care le are comunitatea, în ansamblul ei pentru a le sprijini demersurile. Aici intervine platforma Hub ONG Sud Est, locul de întâlnire între societatea civilă și comunitate.

Scopul platformei Hub ONG Sud Est este de a crește gradul de transparență a societății civile față de trei categorii de stakeholderi ai oricărui ONG: autoritățile publice locale, companiile ș instituțiile de învățământ pre-universitar și universitar.

Platforma este gândită pentru a face legătura dintre nevoile existente în comunitate pe care societatea civilă le poate acoperi și sprijinul pe care acești stakeholderi îl pot oferi pentru a deservi câr mai bine aceste nevoi.

Astfel, pentru început, pe platformă vei găsi 20 de ONG-uri din județele Constanța, Galați și Tulcea, urmând ca ulterior, platforma să atragă un număr mai mare de ONG-uri din regiunea Sud-Est.

Platforma www.hubongsudest.ro este un demers al Asociației CSR Nest derulat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea imaginii publice a ONG-urilor din 16 orașe din Regiunea Sud Est – Closing the gap together!”. Proiectul a fost derulat de Asociația CSR Nest cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 și a beneficiat de o finanțare în valoare de 74.993 EURO, pe o perioadă de 11 de luni începând cu luna mai 2023.

Scopul proiectului a fost reprezentat îmbunătățirea imaginii publice a ONG-urilor în rândul autorităților locale, instituțiilor de învățământ pre-universitar și universitar și al companiilor din mediul privat din 16 orașe aflate în județele Constanța, Galați și Tulcea prin dezvoltarea unor măsuri strategice de comunicare.