Misiunea Asociației Dăruiește Aripi este să contribuie la creșterea ratei de supraviețuire și a calității vieții copiilor cu cancer din România. Scopul organizației, înființată în anul 2013, este de a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru copiii cu cancer din România.
Suntem catalizatori pentru schimbare și participăm la dezvoltarea politicilor publice din domeniul sănătății, dedicate copiilor cu cancer. Oferim informații, soluții și susținere în luarea celor mai bune decizii, pentru a răspunde nevoilor acestor copii.
Cancerul la copii este o boală rară (1 la 10.000 cazuri), motiv pentru care expertiza specializată este concentrată într-un număr mic de locații față de teritoriul României. În țara noastră există 12 secții specializate în onco-hematologie pediatrică, dispuse în 8 județe din totalul de 42, suficiente pentru numărul de copii cu cancer din țara noastră. Ceea ce lipsește sunt serviciile de asistență locală, aproape de casa copilului.
Plecarea din spital ar trebui să fie un moment de bucurie, dar este un moment de panică atât pentru familii cât și pentru medicii care tratează copiii cu cancer, care se confruntă cu lipsa serviciilor de monitorizare locală.
Copiii iși doresc să petreacă cât mai puțin timp în spital și cât mai mult timp acasă, în comunitatea lor, acolo unde se simte cel mai bine și în siguranță.
Dezvoltarea și integrarea serviciilor de sănătate și intersectoriale (ex. sociale)
Contribuția în direcția dezvoltării politicilor publice în sănătate
Susținerea activităților de cercetare
Informarea și susținerea pacienților și a familiilor acestora
Pentru mai multe detalii despre asociație și proiectele în derulare, vă rugăm vizitați www.daruiestearipi.ro.
Proiecte:
Până acum am implementat peste 40 proiecte în domeniul sănătății, în valoare de 6 milioane de euro, exclusiv din donații. Ne-am implicat și în managementul situațiilor de criză, cum ar fi pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina. De asemenea, derulăm programul de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer în Constanța, București și alte 7 județe din zona de sud-est a României.
Am realizat primul studiu național de supraviețuire în cancerul pediatric din România în 2019 și cel mai recent studiu de supraviețuire lansat anul acesta.
Am realizat prima cercetare privind nevoile părinților copiilor cu cancer din România.
Suntem coautori ai Planului Național de Combatere a Cancerului - secțiunea G (Cancere Pediatrice).
Am achiziționat un echipament unic în testare genetică a leucemiilor în România, la Institutul Fundeni.
Am construit și modernizat secția de Onco-Hematologie Pediatrică din Constanța
Am construit Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Constanța
Construim platforma Dara - prima soluție digitală care integrează dosarele medicale ale copiilor.
Dezvoltăm Registrul Național de Onco-Hematologie Pediatrică în România
Adresa
Str. Miron Costin nr 36, ap. 4, Constanța, județul Constanța