Asociația Parteneriatul Global al Apei din România - GWP ROMÂNIA a fost înființată în octombrie 2002 și are o experiență de 22 de ani pe problematica mediului. Scopul Asociației este de întărire a dialogului între toți factorii interesați, în legătură cu protejarea resurselor de apă și reducerea poluării cu plastic respeciv micro și nano-plastic a apelor din România prin promovarea practicilor de sustenabilitate. Obiectivele includ crearea de spații verzi urbane, creșterea gradului de biodiversitate, cercetări științifice pentru determinarea gradului de poluare și educarea comunității privind importanța conservării resurselor de apă și reducerea deșeurilor plastice.
Problemele adresate de organizație includ poluarea cu plastic a apelor și lipsa spațiilor verzi urbane sustenabile, lipsa biodiversității și dezvoltarea de soluțiu tehnice pentru curațarea/depoluarea apelor curgătoare și nu numai. Proiectele vizează atât reducerea impactului deșeurilor plastice în ecosistemele acvatice, cât și promovarea permaculturii și a biodiversității în zone urbane, rurale și exploatații agricole.
Totodată, activitățile organizației cuprind monitorizarea poluării, proiecte de permacultură și ateliere educative. Colaborările se realizează cu școli, autorități locale și parteneri din sectorul privat pentru a amplifica impactul și a asigura sustenabilitatea inițiativelor. Pentru mai multe detalii despre asociație și proiectele în derulare, vă rugăm vizitați www.gwpromania.ro.
Proiectul „PermaMozaic” din cadrul inițiativei „Spații Verzi Urbane” a fost ales pentru a primi finanțare cu scopul de a reabilita și crea spații verzi în orașul Galați, precum și pentru a desfășura activități de educație ecologică. Obiectivele proiectului includ transformarea unei suprafețe urbane de aproximativ 500 de metri pătrați într-un spațiu public tematic numit „PermaMozaic”, situat în Grădina Botanică Galați. De asemenea, se dorește formarea unui grup neoficial de voluntari cunoscuți sub numele de „Gardienii Naturii”, care să participe activ la amenajarea spațiului și la organizarea atelierelor de lucru. În plus, se va organiza un atelier pentru a introduce conceptul de permacultură elevilor și studenților. „Curentul PermaMozaic” reprezintă mai mult decât un simplu proiect de amenajare a spațiilor verzi; este o chemare adresată comunității pentru a se alătura mișcării de transformare urbană într-o direcție durabilă, unde mediul și oamenii pot coexista armonios.
DUNĂREA FĂRĂ PLASTIC
Proiectul Dunăre fără plastic / Danube free plastic face parte din programul “Cu apele curate”, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.
Adresa
Strada Roșiori, nr. 4, oraș Târgu Bujor, jud. Galați, Romania, cod poștal 805200